top of page
Briggen_Hero_baner_3.jpg

Briggen Tre Kronor

Tre Kronor af Stockholm

Tidigare benämnd Stockholmsbriggen, är en brigg, som är byggd efter förlaga av örlogsbriggen Gladan. Briggen Tre Kronor har en fast kajplats utanför Kolskjulet på Kastellholmen i Stockholm. Tre Kronor började byggas 1997 på Skeppsholmen i Stockholm.

Vi erbjuder Seglatser på detta vackra fartyg
Vid segling är max antal deltagare 45 st. Då kan alla sitta samtidigt i salongen. Vid middagssittning rekommenderar vi dock att man är max 38 personer.

 

Konferens kan man ha ombord även när den endast ligger vid kaj
I stora salongen, konferensrummet, finns plats för 38 till 45 personer beroende hur tätt man vill sitta. Ombord finns också AV-utrustning med projektor, mikrofoner och ljudanläggning för presentationer och föredrag.

Under många år har BTK arbetat intensivt med Initiativet Hållbara Hav och Expedition Rädda Östersjön för att sprida kunskap om Östersjöns utmaningar. Att segla med BTK är att också bidra till Östersjöns återhämtning. En resa med Tre Kronor är något som dina gäster kommer att berätta om med stolthet.

Briggen_Hero_baner_5.jpg

Teman och aktiviteter
Tillsammans med dig sätter vi samman ett program med aktiviteter och föredragshållare som ger dig mesta möjliga utbyte av din tid ombord. Här är några exempel på vad man kan göra. Har du egna tankar om upplägg, teman och föreläsare så ser vi till att det går att kombinera till en bra helhet.

 

Samarbete
Tre Kronor väger 330 ton men manövreras med hjälp av vinden och den egna handkraften. Allt bygger på samarbete från segelsättning till manövrering.

Under en dag utforskar vi möjligheterna och lär oss hur vi tillsammans kan få fartyget att gå dit vi vill.

 

Hållbarhet
Livet, maten och arbetet är alla områden som vi måste hantera hållbart. Vi hjälper dig att bygga en inspirationsdag kring de här frågorna.

 

Östersjön ett hav som inga andra
Varför fungerar inte Östersjön som andra hav? På många sätt är Östersjön ett helt unikt vatten. Efter vår presentation kommer ni att se på Östersjön med helt andra ögon.

 

Vraksafari
Ingenstans i världen finns så mycket välbevarade vrak som i Östersjön. Med vår expert ombord kan vi ge er både bilder och berättelser från de olika vrak som vi seglar över under vår resa genom skärgården.

 

Fyrsafari

Få platser är så präglade av sin historia som vår fyrplatser. Varje plats har sin egen historia med dramatik och vardagsliv som också ger oss perspektiv på vårt eget liv idag.

 

Konst och litteratur i skärgården

Stockholms skärgård har inspirerat många av våra stora författare och konstnärer. Ett besök i Zorns ateljé på Bullerön kan vara ett exempel.

 

Knopar i vardagen
Knopar är något som man kan nörda in sig på hur mycket som helst men det finns ett halvdussin knopar som även de mest inbitna landkrabborna skulle ha stor glädje av att känna till. Ge oss en timme ombord så kan vi visa och berätta.

Om fartyget: 

Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen under åren 1997-2008.
Verksamheten består av seglingar med både ungdomar och vuxna samt information om hållbarhet med särskilt fokus på Östersjön.

• Längd: 35 m (45 m inkl peke).
• Bredd: 8,3 m.
• Djupgående: 3,3 m
• Deplacement (vikt): 330 ton ca.
• Antal segel: 19 st.
• Segelyta: ca 750 m2

bottom of page